Nieuwe single van JEANGU MACROOY!

Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo, waar hij vanaf zijn vijftiende samen met zijn tweelingbroer eigen nummers begon te schrijven en op te treden. In 2014 besloot hij zijn muzikale carrière voort te zetten in Nederland. Er ontstond een muzikale samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records.
In april 2016 kwam Jeangu’s debuut-EP ‘Brave Enough’ uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd. Met eerste single ‘Gold’ mocht Jeangu gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door waar hij sindsdien een graag geziene gast is. ‘Gold’ werd later ook gebruikt in een commercial van HBO. In de zomer stond hij met zijn band op diverse festivals en in de voorprogramma’s van o.a. Blaudzun, Bernhoft en Selah Sue, wat in totaal resulteerde in 120 shows in 12 maanden. Het jaar 2016 werd afgesloten met een optreden op Noorderslag en een nominatie voor een Edison Pop in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.

Jeangu’s debuutalbum ‘High On You’, dat op14 april 2017 uitkwam, is energieker en dansbaarder dan zijn voorganger. Maar de rode draad blijft Jeangu’s unieke stem die hypnotiseert in het laag en imponeert in het hoog. ‘High On You’ werd genomineerd voor de Edison Pop ‘Beste Album’ en werd lovend ontvangen door de pers. De release werd gevierd met twee clubtours door Nederland waarbij vrijwel alle shows werden uitverkocht. Daarnaast was Jeangu deze zomer met zijn live band te zien op verscheidene festivals, waaronder North Sea Jazz en Lowlands.

Het jaar 2018 werd afgetrapt met een optreden op showcase festival Eurosonic in Groningen en een vertolking van Judas in The Passion. Deze zomer zullen weer vele festivals volgen. De nieuwe single ‘How Much I Love You’ is de eerste officiële single van Jeangu’s aankomende 2e album dat begin 2019 uit zal komen.

Website
www.jeangumacrooy.com
Soundcloud
https://soundcloud.com/perquisite/jeangu-macrooy-how-much-i-love-you/s-vv8Vi
Facebook
https://www.facebook.com/MusicbyJeangu/
Twitter
https://twitter.com/jeangumacrooy
Instagram
https://www.instagram.com/jeangu_macrooy/