Nieuwe single van FREAKY AGE

25 jaar. 4 albums. Een live-reputatie die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt en die de band al op het podium van zowat elk festival en elke club bracht. Enkele knallers van singles die het steevast hoog in de hitlijsten schopten. Inderdaad, het verhaal van Freaky Age is er één van een uitzonderlijk kaliber. Met als startschot: Humo’s Rock Rally anno 2006, waar de band een pioniersrol speelde door als jongste band ooit (14 jaar oud) de finale te halen. 

Op 4 maart kwam hun 4de plaat uit bij Starman Records. ‘Inner Stranger’ combineert talrijke nieuwe in- vloeden met introspectieve teksten en het succesrecept van potige indie-rock waarop de groep zich ondertussen al 10 jaar kan beroepen. Na een drukke zomertournee stelt Freaky Age zijn nieuwe single ‘Waste No Tears’ voor. Een buitenbeentje op die nieuwe plaat, mogen we wel zeggen. Wat aanvankelijk een traag, ingetogen nummer lijkt, barst gaandeweg helemaal open tot een gejaagde climax.

De song werd mee geschreven door bassist Wouter Van den Bossche, die ook live de gitaarpartij voor zijn rekening neemt en op bass afgelost wordt door gitarist Mathias Declercq. Kortom: Freaky Age zoals je ze nog maar zelden hoorde, maar absoluut moet ontdekken.

Luister HIER naar ‘Waste No Tears’

Live
16/11 – NEST, Ghent – support by RHEA