NORDMANN is terug met gloednieuwe single ‘CASCADE(S)’

Check de single HIER.

Nordmann onthult Cascade(s), de eerste track van hun derde album.

De vier leden van Nordmann hebben niet stilgezeten het laatste jaar. Naast hun respectievelijke solo- en zijprojecten (MDCIII, The Milk Factory, Hypochristmutreefuzz, Kosmo Sound…) werkten ze in stilte aan een opvolger voor het succesvolle ‘The Boiling Ground’ uit 2017. Samen met producer Jasper Maekelberg blikten ze tien nieuwe tracks in. De band spreekt van een nieuwe sound, van minder rock en meer elektronica, en dat is meteen te horen op Cascade(s), de eerste track die het daglicht ziet.

Cacscade(s) begint zoekend en sluimerend, een repetitieve beat drijft de spanning op richting climax. Nordmann klinkt minutieuzer dan ooit, hun sound is uitgepuurd maar de turbulentie wordt niet ontweken.
Nordmann maakte vorige week bekend dat ze tekenden bij Unday Records (Trixie Whitley, Millionaire, The Bony King of Nowhere, Het Zesde Metaal, Mauro Pawlowski…)
Hun derde album ‘In Velvet’ verschijnt dit najaar.

Volgend weekend is Nordmann headliner op het eerste online jazzfestival Bel Jazz Fest , dat uitgezonden wordt vanuit Flagey. Alle info op https://jazz.be/.