POLAROID FICTION releast eerste EP vandaag!

Polaroid Fiction klinken als de Beach Boys vermengd met Rage Against The Machine of Battles samen met At The Drive-in. Schizofrene nummers met harmonieuze catchy vocals, maar toch zo’n smerige sound. Poppy, maar dan geen pop. Dat is Polaroid Fiction, of dat denken ze zelf toch.

Drie Tongerse jongens van 20 jaar oud, die al samen spelen sinds hun 13de, begonnen begin 2011 dit bandje. Eind 2011 wonnen ze Limbomania en de Muziekodroom noemde ze in 2012 hun Artist in Residence voor een jaar lang. Ze speelden ruim 40 shows in dat jaar, waaronder ook Denemarken, Schotland en Friesland, dankzij Excite van Poppunt. Hetgeen SXTeam William en Willow hen voor deed. Samen met bands als Bed RugsA Brand, … hebben ze de grotere podia betreden.
In augustus zijn ze hun allereerste EP gaan opnemen in de Gelatinefabriek samen met Niels Hendrix (Fence). Niels co-producete de 4 nummers van de EP met focus op harmonieuze vocalen en een vuile sound. De laatste platen van Bed Rugs en Vandal X zijn niet per toeval ook door hem opgenomen.

Eerste single uit de EP is ‘Satisfied’, je kan hem beluisteren en de clip hier bekijken.

De debuut EP komt vandaag onder eigen beheer uit op vinyl en digitaal!

Concertlijst:

09:05 Burnout Fest, Hasselt
16:05 Spiegeltent, Sint Niklaas
31:08 Herderrock, Herdersem
14:09 Rock Saleghem, St.-Gillis Waas
26:10 CC De Meent, Alsemberg