POLDOORE kondigt nieuw album SOFT FOCUS aan!

De Belgische producer/DJ Thomas Schillebeeckx, alias Poldoore, is back met Soft Focus. Zijn vijfde album komt uit op 21 januari via Petrol.
Meer dan 65 miljoen Spotify-streams. Vijvenzestig miljoen! Je zou van minder beginnen te duizelen. De Belgische producer en DJ Poldoore blijft er kalm bij. Het is de wereld die helemaal gek wordt. Van zijn muziek, uiteraard. Jarenlang bricoleren in zijn thuisstudio vol analoge curiositeiten, enthousiast sampelen en het hacken van live-instrumentopnames, leiden door de jaren heen tot een unieke sound, een die talloze muziekstijlen en tijdperken met elkaar verbindt, en de luisteraar meeneemt op een trip langs een dynamische auditieve soundscape.

Poldoores debuutalbum Street Bangerz Vol. 6: Playhouse werd in 2012 opgepikt door het in Los Angeles gevestigde downtempo-label Cold Busted (de hitsingle But I Do heeft tot nu toe meer dan 20 miljoen Spotify-streams) en was een wereldwijde hit. Amper een paar weken na de release veroverde het hiphop-driven album – oh, hail tot the boom bap-legends DJ Premier, 9th Wonder en Pete Rock –  de nummer één-stek in de Beatport-hitlijsten, zowel in de Funk/R&B- als in de Reggae/Dub-secties.

Na de release van zijn tweede album in 2014, The Day Off, werden meteen ook Poldoores ambities groter. Geprezen door onder meer Noisey (music by VICE), Majestic Casual en Creation 5 van Bang&Olufsen kreeg Poldoore steeds meer fans, wat leidde tot een eerste live-tour. Grote festivals in Europa volgden: Dour Festival, Tomorrowland en Gilles Peterson’s Worldwide Festival. Later dat jaar werd zijn werk bij de Red Bull Elektropedia Awards beloond met een nominatie in de categorieën Album Of The Year, Artist Of The Year en Breakthrough Artist Of The Year. Zijn jazzy versie van het klassieke nummer Fu-Gee-La van Fugees won uiteindelijk de tweede plek in de Remix Of The Year-categorie en ging aan de haal met de titel ‘#8 Best Belgian Remix Ever’.

Poldoore is altijd al op zijn hoede geweest voor hyperconnectiviteit en de vraag naar ‘go out and play!’ die de hedendaagse muziekwereld kenmerkt. Na de release van zijn The Day After LP in 2016 spendeerde hij thuis in Leuven het gros van zijn dagen aan het verfijnen van zijn productievaardigheden; hij ontgroeide snel de status van “slaapkamerproducent” toen hij naam begon te maken als een ‘skilled artist’. Het leidde alvast tot boeiende remixes voor Emancipator, Wax Tailor, Talib Kweli, Selah Sue en Hermitude én zijn werk trok de aandacht van Sony die hem opdracht gaf de soundtrack te componeren voor de wereldwijde advertentiecampagne van hun Sony Xperia smartphone.

In 2019 releaste Poldoore Mosaic, een prachtige weergave van zijn steeds evoluerende vakmanschap. Het viel ook het muziektijschrift Rolling Stone op: “Poldoore’s ability to marry different era’s and genres into a smooth, timeless blend” en ze bedachten de man met een vier-sterren recensie. Ultra-tekstschrijvers ASM (A State Of Mind) en de in Brooklyn-residerende rapper Awon (die schitterde in de veelgeprezen Netflix-documentaire Underdogs) deden er hun ding mee en lardeerden hun rhymes over Poldoores weelderige instrumentale composities. Een nieuwe reeks liveshows volgde snel. Poldoore stak deze keer ook de Atlantische Oceaan over en begon zijn eerste volwaardige tour door Noord-Amerika en Canada.

En nu? Soft Focus! Een album dat drijft op de sound van synths en oude, gorgelende machines. Het producersplezier spat van de plaat: de zorgvuldig geselecteerde sample chops en instrumentale takes gedijen goed op een melancholische achtergrond. Soft Focus is Poldoore ten voeten uit, en toont de veelgelaagdheid van zijn passie: de gepassioneerde crate digger, de analoge enthousiasteling en de gedreven componist.

Geschreven, geproduceerd en gemixt door Thomas Schillebeeckx in Leuven, Belgium
Mastering door Wouter Van Belle & Thomas Schillebeeckx in Bonheiden, Belgium
Additionele instrumentatie door Wouter Van Belle, Reindert Spanhove & Will Magid
Artwork door Ed Bidgood

Facebook
Instagram
Twitter
Website