Programma VESTROCK 2015 compleet

NIEUWE NAMEN VOOR VESTROCK 2015
Als laatste muzikale acts zijn ook Maaike Ouboter, Nobody Beats The Drum, Pollyanna en Navarone aan het programma toegevoegd.

PROGRAMMA VESTROCK UNIVERSITY 2015 COMPLEET
Net als voorgaande jaren vindt er weer een interessant en inspirerend onderwijsprogramma plaats op VESTROCK. In de VESTROCK UNIVERSITY in het Duvel Droomschip kun je op een laagdrempelige en leuke manier colleges volgen en vragen stellen aan experts waarmee je normaal niet zo snel in contact komt. Hierbij kan iedereen via draadloze koptelefoons luisteren naar inspirerende sprekers. In de VESTROCK UNIVERSITY is dit jaar, evenals vorig jaar, ook ruimte voor cabaret en theater. De lezingen, opgezet in samenwerking met de KU Leuven zijn toegankelijk voor circa 1.000 personen tegelijkertijd en worden gehouden volgens het Silent Disco principe. Het programma voor VESTROCK UNIVERSITY ziet er als volgt uit:

Zaterdag 6 juni:

 • De onafhankelijke, experimentele en non-conformistische cabaretier Guido Weijers stond al met vijf succesvolle solovoorstellingen in de Nederlandse theaters en verzorgt al sinds 2006 de Oudejaarsconference.
 • Bobbi Eden is een voormalige pornoster. Ze schreef in 2014 haar biografie en is sindsdien bovendien te zien in de real life soap Dubbel D in L.A.
 • Prof Kees Moeliker is een Nederlandse bioloog, conservator en hoofd communicatie bij het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Moeiliker is gespecialiseerd in “opvallend diergedrag” en publiceerde onder andere over necrofilie bij eenden.
 • Boswachter Arjan heeft in korte tijd de harten van natuurminnend Nederland veroverd met zijn levendige manier van vertellen.  Arjan Postma laat je kijken met de ogen van een boswachter: “niets menselijks is de dieren vreemd!”
 • Dr Valerie Dewaelheyns is verbonden aan de KU Leuven en auteur van The Powerful Garden, waarin het belang van je eigen tuin wordt betoogd vanuit het perspectief van klimaatverandering, voedselsoevereiniteit en gezondheid.

Zondag 7 juni:

 • Bioloog en thrillseeker Freek Vonk reist de wereld rond en beleeft allerlei avonturen in het wild, waarover hij in Hulst komt vertellen. En natuurlijk neemt hij een aantal dieren mee!
 • Professor Leen Van Campenhout is verbonden aan de KU Leuven en houdt zich bezig met het onderzoek naar Entomofood, ofwel het eten van insecten.
 • Voor de eerste keer zijn er ook kindertheatervoorstellingen op VESTROCK JUNIOR! Met veel humor en interactie gaat Ton Meijer het verhaal van Robinson Crusoe te lijf. Er wordt gezongen en de kinderen mogen kannibalen en zeerovers spelen.
 • Daarnaast is er de voorstelling Eenoogje Tweeoogje Drieoogje door Theater Hutsepot: Een stevig verhaal over een gewone vrouw die het beu is om gewoon te zijn. Maar als je het nu eenmaal gewoon bent om gewoon te zijn, dan blijkt het niet zo gemakkelijk te zijn opeens ongewoon te worden…
 • Er is een lezing door kinderboekenschrijver Timothy Van Damme, die zal voordragen uit zijn net verschenen kinderboek Het Nieuwsgierige Vosje.
 • Ook is er een streetdance workshop door dansschool Moves!
 • En tenslotte zijn er ook weer diverse muziekworkshops (dj, drums, rap en vele andere) in samenwerking met de Herman Brood Academie.

VESTROCK 2015 PROGRAMMA COMPLEET
Met deze laatste toevoegingen is het VESTROCK 2015 programma geheel compleet.
Op VESTROCK 2015 zijn ruim 70 acts te zien, waaronder Anouk, Dotan, Maaike Ouboter, Therapy?, Zornik, Douwe Bob, Showtek, Arsenal, Mr Polska, Don Diablo, Lonely The Brave, Nielson, Mainstreet en Freek Vonk.
Op www.vestrock.nl is de volledige line up van VESTROCK en VESTROCK JUNIOR te vinden. Kaartverkoop via www.vestrock.nl