RAMAN. stelt eerste EP ‘Birth of Joy’ voor

Beluister de EP HIER.

‘Birth Of Joy’ is de eerste EP van de Gentse band RAMAN..
Deze bestaat uit 6 nummers die al een hele tijd in de schuif lagen, maar nooit afgewerkt raakten.

De band zelf kende heel wat verschillende leden tot ze eindelijk uitkwamen bij het huidige trio bestaande uit Simon Raman, Bernd Coene en Jasper Peeten. Hun verhaal begon in de buitenwijken van Gent. Simon Raman op gitaar, samen met Bernd Coene aan de drum en Jasper Peeten op bas, ontpopten zich als een heilige drievuldigheid met een gevoelig geluid en intense songs. Hieruit volgden dan ook de afgewerkte nummers die eindelijk perfect aanvoelden voor RAMAN..

Ze sloten zichzelf op in de GAM Studios, samen met Staf Verbeeck, met de missie om die 6 tracks op te nemen op de meest eerlijke en transparante manier. Als echte live band was het meer een zoektocht naar de juiste take dan naar het juiste arrangement. Resultaat: 6 volledig live opgenomen nummers die de band eindelijk perfect beschrijven.

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die je nooit meer loslaat als hij je eenmaal vastgrijpt. Hun ‘back to basics’ attitude zorgt voor een rauwe maar soulvolle sound die geworteld is in blues- en rootsmuziek die je doet denken aan oudere zielen als Chris Whitley, Jeff Buckley en een vroege Triggerfinger.

Live

16/11, Minardschouwburg, Gent (RELEASE SHOW)
30/11, Leietheater, Deinze
4/12, La Machine, Bruxelles
9/01, CC Ter Vesten, Beveren
24/2, Depot, Leuven

Facebook
Instagram
Website