Red Bull Elektropedia Awards 2020!

Lous and The Yakuza kroont zich Artist of the Year
Ook Zwangere Guy, Charlotte de Witte, Hamza ft. Damso, Eefje de Visser, David Numwami, Ashley Morgan en Susobrino vallen in de prijzen

Na de pletwals van Zwangere Guy in 2019, werden de Red Bull Elektropedia Awards 2020 vanavond netjes verdeeld onder de belangrijkste genomineerden tijdens een online tv-show met, naast vanzelfsprekend alle winnaars, Arno, Flo Windey, Vinz Kanté, Chrostin, Average Rob, Sofie Dumont en Hakim & Faisal Chatar.

Lous and The Yakuza kreeg de prijs voor Artist of the Year, en het popfenomeen eindigde ook tweede in de categorieën Best Album en Best Song. De Brusselse rapper Zwangere Guy ging dan weer aan de haal met Best Album (BRUTAAL), terwijl het artwork van dat album de Marc Meulemans Award kreeg.

‘God Bless’ van Hamza ft. Damso is de Best Song van het jaar, terwijl de toonaangevende hiphopproducer Ashley Morgan de prijs voor Best EP (LETGOLETGOLETGO) uit de brand wist te slepen. De prijs voor Best Producer moest Morgan dan weer aan technokoningin Charlotte de Witte laten, en Best Remix ging naar Susobrino (voor ‘Alibi’ van Tsar B).

Ook Eefje de Visser wist één van haar nominaties te verzilveren: ‘Bitterzoet’ van regisseur Tobi Jonson, die mee in de prijzen viel, is de Best Video van het jaar. En David Numwami heeft volgens publiek en jury de grootste doorbraak geforceerd: hij eindigt als eerste in de categorie Fresh On the Scene.

Fake Records (Brihang, IKRAAAN, SPREEJ, …) wint ten slotte de prijs voor Best Label, en ook dit jaar kregen drie muzikanten het etiket Most Promising Artist opgekleefd: MEYY, Smahlo en Tsugi.

De top drie in alle categorieën staat hieronder. De show kan je direct na afloop herbekijken op www.redbullelektropedia.be.

Nog nieuws! Omdat er dit jaar geen nightlife-, festival- en livemuziekprijzen te verdelen vielen, sloeg Red Bull Elektropedia de handen (veilig) in elkaar met LIVE2020, het solidariteitsfonds van de livemuzieksector. In de aanloop naar de awards organiseerden de twee een muziekveiling ten voordele van LIVE2020met exclusieve items van onder meer Angèle, Charlotte de Witte, Tomorrowland, Bazart, Dour en Amelie Lens. De veiling werd gisteren afgesloten en bracht meer dan 26.000 euro op. Het topstuk? Iemand had 6.900 euro veil voor de platina plaat van Angèle. Het op één na meest gegeerde item? De Melodia-troon van Tomorrowland werd verkocht voor 5.600 euro.

De Red Bull Elektropedia Awards worden georganiseerd door het Belgisch nightlife- en elektronisch muziekplatform Red Bull Elektropedia. Voor vragen (en antwoorden):
•    Francis Weyns (Red Bull Elektropedia): francis@redbullelektropedia.be / 0473320923
•    Ben Van Alboom (Red Bull Elektropedia Awards): ben@redbullelektropedia.be / 0495509686

 

Artist of the Year
1.    Lous and The Yakuza
2.    Zwangere Guy
3.    Charlotte de Witte

Best Album
1.    Zwangere Guy – BRUTAAL
2.    Lous and The Yakuza – Gore
3.    Damso – QALF

Best EP
1.    Ashley Morgan – LETGOLETGOLETGO
2.    Charlotte de Witte – Selected
3.    Martha Da’ro – Cheap Wine & Paris

Best Song
1.    Hamza ft. Damso – God Bless
2.    Lous and The Yakuza – Tout est gore
3.    Zwangere Guy ft. Blu Samu & Yseult – BRUTAAL

Best Remix
1.    Tsar B – Alibi (Susobrino Remix)
2.    Róisín Murphy – Something More (Soulwax Remix)
3.    Freddie Konings ft. Purple Goonz – 32 Barz (Zwangere Guy Remix)

Best Producer
1.    Charlotte de Witte
2.    Le Motel
3.    Ashley Morgan

Fresh On the Scene
1.    David Numwami
2.    UM!
3.    ECHT!

Best Video
1.    Eefje de Visser – Bitterzoet (Tobi Jonson)
2.    Angèle – Oui ou non (Brice VDH)
3.    blackwave. – Bittersweet Baby (Heleen Declercq)

Marc Meulemans Award
1.    Zwangere Guy – BRUTAAL (TOYKYO & Sebastian Steveniers)
2.    Compact Disk Dummies – Neon Fever Dream (Athos Burez)
3.    Le Motel – Transiro (Le Motel)

Best Label
1.    Fake Records
2.    Stroom
3.    Top Notch Belgium

Most Promising Artist
–    MEYY
–    Smahlo
–    Tsugi

Foto’s van alle winnaars vind je hier.