SIMPLE MINDS kondigt nieuwe single aan!

BMG brengt vandaag ‘Summer’ uit, de derde single uit ‘Walk Between Worlds’, het nieuwe album van Simple Minds. Het album was nummer 1 in de UK vinyl album charts, nummer 4 in de UK album charts en nummer 2 in de Belgische Ultratop en is daarmee het meest succesvolle album van de band in meer dan 20 jaar.

‘Summer’ is een song die teruggrijpt naar de gitaren en new wave dance-grooves uit de eerste dagen van Simple Minds’ carrière. In plaats van een rechtlijnige ode te zijn aan de zon, beschrijft de song de lagedrukatmosfeer van onweerachtige zomderdage. De song geniet van de onnavolgbare gitaar van Charlie Burchill, een ijzersterke vocal van Jim Kerr en een aanstekelijk refrein. ‘Summer’ is het perfecte visitekaartje voor ‘Walk Between The Worlds’ en waarom zoveel mensen het één van de beste albums ooit van Simple Minds vinden.

Beluister ‘Summer’ HIER

‘Walk Between Worlds’ werd geproduced door Simple Minds met Andy Wright en Gavin Goldberg. Het is een album met twee duidelijke kanten en past zo binnen het old-school albumformat waar zanger Jim Kerr en Charlie Burchill mee zijn opgegroeid als muziekfans. De eerste helft met tracks als ‘Summer’ en ‘The Signal And The Noise’ grijpt terug naar de glazige gitaren en new wave dancegrooves van de post-punk tijd. De tweede helft verkent de meer cinematische geluiden met de titeltrack en ‘Barrowland Star’, beide voorzien van dramatische orkestratie opgenomen in Abbey Road.

In augustus en september treedt de band op tijdens de GRANDSLAM 2018-tour en speelt 13 van de shows met The Pretenders. Het is de eerste keer dat ze sinds Live Aid op hetzelfde podium zullen staan. KT Tunstall zal hen vergezellen als special guest. Op 3 augustus speelt de band op de Lokerse Feesten.

WALK BETWEEN WORLDS’ is beschikbaar op standaard en deluxe CD, standaard, deluxe en picture disc vinyl, digitale download en streaming.

Koop/stream ‘Walk Between Worlds’

Live
03/08 Lokerse Feesten, Lokeren

Website
https://www.simpleminds.com/
Facebook
https://www.facebook.com/simpleminds/
Twitter
https://twitter.com/search?q=simple%20minds&src=typd&lang=nl
Instagram
https://www.instagram.com/simplemindsmusic/