SIMPLE MINDS releasen WALK BETWEEN WORLDS vandaag!

Bekijk de video van huidige single ‘Magic’ HIER

Simple Minds brengen vandaag het nieuwe album ‘WALK BETWEEN WORLDS’ uit. Het werd geproduced door Simple Minds met Andy Wright en Gavin Goldberg, die beiden ook aan ‘Big Music’ werkten. Het is een relatief beknopt werk geworden, in 42 minuten razen 8 tracks voorbij. Het is een album met twee duidelijke kanten en past zo binnen het old-school albumformat waar zanger Jim Kerr en Charlie Burchill mee zijn opgegroeid als muziekfans. De eerste helft met tracks als ‘Summer’ en ‘The Signal And The Noise’ grijpt terug naar de glazige gitaren en new wave dancegrooves van de post-punk tijd. De tweede helft verkent de meer cinematische geluiden met de titeltrack en ‘Barrowland Star’, beide voorzien van dramatische orkestratie opgenomen in Abbey Road.

In februari gaan Simple Minds op tour om ‘WALK BETWEEN WORLDS’ te premièren. Op deze nieuwe tournee nemen Jim en Charlie de fans mee op een avond verdeeld over drie unieke delen. Om te beginnen stellen ze eerst hun nieuwe album voor, gevolgd door een live interview op het podium. En om af te sluiten speelt de band hun allergrootste hits.

In augustus en september vangt de band de GRANDSLAM 2018-tour aan. 13 van de shows zullen doorgaan met The Pretenders. Het is de eerste keer sinds Live Aid dat ze op hetzelfde podium zullen spelen, een unieke kans om beide bands in één nacht te zien. Daarnaast zal KT Tunstall hen vergezellen als special guest.

‘WALK BETWEEN WORLDS’ is beschikbaar op standaard en deluxe CD, standaard, deluxe en picture disc vinyl, digitale download en streaming.

Live
18/02: Ancienne Belgique, Brussel