SIMPLE MINDS stellen nieuwe single MAGIC voor!

Simple Minds brengen vandaag ‘MAGIC’ uit, de eerste single van hun nieuwe album ‘WALK BETWEEN WORLDS’, uit op 2 februari via BMG.

Bekijk de video HIER

Simple Minds zijn op hun best met hun nieuwe single ‘MAGIC’. Het is een lied over geloof, vooral het geloof dat de band bezat in hun eigen kunnen tijdens de jaren waarin ze gevormd werden. Gedreven door voortstuwende drums en galmende gitaren van de zessnarige held Charlie Burchill, heeft ‘MAGIC’ alles in huis om een nieuwe klassieker te worden binnen de gerespecteerde en enorm invloedrijke catalogus van Simple Minds.

De bijbehorende 3D-animatievideo is een uniek kunstwerk geregisseerd door de Argentijnse Esteban Diacono. De video maakt gebruik van ‘motion capture’ om verschillende stadia van een dans op te nemen en het lied op verschillende manieren te interpreteren. Het bevat twee scenario’s en de gemaskerde danser wordt zelf omgezet in rook en water. Door een combinatie van vernuftigde technieken en hypnotiserende visuals, past video bij de zoektocht van de band om hun kunstenaarschap naar nieuwe gebieden te duwen.

‘MAGIC’ is de eerste single van het nieuwe album ‘WALK BETWEEN WORLDS’ dat uitkomt op 2 februari. Het werd geproduced door Simple Minds met Andy Wright en Gavin Goldberg, die beiden ook aan ‘Big Music’ werkten. Het is een relatief beknopt werk geworden, in 42 minuten razen 8 tracks voorbij. Het is een album met twee duidelijke kanten en past zo binnen het old-school albumformat waar zanger Jim Kerr en Charlie Burchill mee zijn opgegroeid als muziekfans. De eerste helft met tracks als ‘Summer’ en ‘The Signal And The Noise’ grijpt terug naar de glazige gitaren en new wave dancegrooves van de post-punk tijd. De tweede helft verkent de meer cinematische geluiden met de titeltrack en ‘Barrowland Star’, beide voorzien van dramatische orkestratie opgenomen in Abbey Road.

In februari gaan Simple Minds op tour om ‘WALK BETWEEN WORLDS’ te premièren. Op deze nieuwe tournee nemen Jim en Charlie de fans mee op een avond verdeeld over drie unieke delen. Om te beginnen stellen ze eerst hun nieuwe album voor, gevolgd door een live interview op het podium. En om af te sluiten speelt de band hun allergrootste hits.

In augustus en september vangt de band de GRANDSLAM 2018-tour aan. 13 van de shows zullen doorgaan met The Pretenders. Het is de eerste keer sinds Live Aid dat ze op hetzelfde podium zullen spelen, een unieke kans om beide bands in één nacht te zien. Daarnaast zal KT Tunstall hen vergezellen als special guest.


‘WALK BETWEEN WORLDS’ zal beschikbaar zijn op standaard en deluxe CD, standaard, deluxe en picture disc vinyl, digitale download en streaming.

Live
18/02: Ancienne Belgique, Brussel
 
Stream/donwnload single
Pre-order album
Webshop pre-order