SIMPLE MINDS stellen nieuwe single SENSE OF DISCOVERY voor!

‘Sense Of Discovery’, de tweede single uit Simple Minds’ nieuwe album ‘Walk Between Worlds’, wordt vandaag uitgebracht. Het album behaalde een 4de plaats in de Belgische charts en scoorde in Engeland respectievelijk # 1 en # 4 in de UK Vinyl en UK Album Charts, waardoor het het meest succesvolle album van de band werd in meer dan 20 jaar.

‘Sense Of Discovery’ volgt eerste single ‘Magic’ op. Net als ‘Magic’ is ‘Sense Of Discovery’ een lied over geloof maar daar eindigen de overeenkomsten. Terwijl ‘Magic’ gaat over het verlangen en de honger van de jeugd, is ‘Sense Of Discovery’ opgebouwd rond de stem van een oudere verteller die wijsheid en advies doorgeeft aan een jongere persoon. Met een melodieus refrein dat verwijst naar ‘Alive And Kicking’ uit 1985, is de song het perfecte voorbeeld van de tijdloze scherpheid en volwassenheid die kan teruggevonden worden in de songwriting van Simple Minds.
Beluister de nieuwe single HIER

WALK BETWEEN WORLDS werd geproduced door Simple Minds met Andy Wright en Gavin Goldberg. Het is een album met twee duidelijke kanten en past zo binnen het old-school albumformat waar zanger Jim Kerr en Charlie Burchill mee zijn opgegroeid als muziekfans. De eerste helft met tracks als ‘Summer’ en ‘The Signal And The Noise’ grijpt terug naar de glazige gitaren en new wave dancegrooves van de post-punk tijd. De tweede helft verkent de meer cinematische geluiden met de titeltrack en ‘Barrowland Star’, beide voorzien van dramatische orkestratie opgenomen in Abbey Road.

Op 3 augustus speelt de band op de Lokerse Feesten.
 
WALK BETWEEN WORLDS’ is beschikbaar op standaard en deluxe CD, standaard, deluxe en picture disc vinyl, digitale download en streaming.