SLEEPERS’ REIGN brengt een debuutsingle met dubbele A-kant uit!

Sleepers’ Reign schudde het publiek tijdens de finale van Humo’s Rock Rally in 2012 op exact de juiste wijze, met precies de juiste afwijkende tonen net op tijd wakker om als dank van hen de publieksprijs terug in ontvangst te mogen nemen.

De vier bandleden regeren in Sleepers’ Reign, het koninkrijk voor alle slapers. Daarin kan iedereen zich alles veroorloven. Zo kan het dus bestaan dat vier nog geen twintigers zich met elektronica, een ouderwetse Korg en het juiste gevoel voor indiepop met ook gewoon een gitaar en bas, anno 2013 wagen aan een klassieke popsong van meester Bob Dylan van bijna 30 jaar voor hun geboorte en daar mee wegkomen. De boodschap blijft overeind en hun stem klinkt een pak helderder dan die van de oude meester zelf inmiddels.

De verplichte cover van de Rock Rally gaat terecht en vrijwillig een geheel nieuw eigen leven leiden. ‘Like a Rolling Stone‘ doet nu samen met de eigen track ‘Four Dots‘ dienst als vijfsterren debuutsingle met een dubbele A-kant. Die is even helder als krachtig van een speels geluidsdecor voorzien door de Noorse mixer Yngve Saetre (hij deed eerder fraaie dingen met ‘Applause‘ van Balthazar).

Er gebeurt veel en van alles in de muziek van Sleepers’ Reign. Vanuit een weidse sterrenhemel dalen steeds andere elementen neer. Dat maakt het steeds opnieuw beluisteren van die op zich al sterke songs tot een hemelse ervaring. Maar ook zonder dat alles zouden de refreinen zich moeiteloos ergens warmpjes achter uw trommelvliezen nestelen.

‘Four Dots/Like A Rolling Stone’ is digitaal en op vinyl beschikbaar vanaf 15 april in eigen beheer.

Op 19 april speelt de band een releaseshow in de Trix in Antwerpen.