SOMEONE (TESSA ROSE JACKSON) stelt single ‘I’M NOT LEAVING’ voor

Check de single HIER.
Bekijk de video HIER.

Na de release van de ‘Strange World’ video, die ‘Best Music Video’ won bij de LA Film Awards, werkten SOMEONE (aka psych-pop muzikant, producer en grafisch kunstenares Tessa Rose Jackson) en regisseur David Spearing wederom samen aan de prachtige video voor haar nieuwe single ‘I’m Not Leaving.’

Op het eerste gezicht lijkt de video van ‘I’m Not Leaving’ beïnvloed te worden door de opleving van het folk-horror genre. De landelijke setting en heidense maskers doen denken aan Midsommar, maar het wordt al snel duidelijk de de video de tekstuele thema’s van ‘I’m Not Leaving’ weerspiegelt, zoals empathie, support en hoop, waarbij de ene vriend de andere wegtrekt van de rand van een mentale afgrond.

In Tessa’s eigen woorden: “Het is op dit moment in de wereld makkelijk om je te verliezen in gedachten als “Wat is het doel nog? Ik doe er toch niet toe.”. De zin “Did no one teach you, that nobody’s see-through?” is bedoeld als steun in de rug: je doet er wél toe.”

De video speelt zich af in een parallelle wereld en vertelt het verhaal van een rite om als kind tot volwassene te worden, waarbij een ouder persoon een magische steen geeft aan de jongere, die met die steen de natuur in trekt. Zoals Tessa ons uitlegt: “Tijdens hun reis moeten de jongeren hun eigen magische steen zien te maken die ze ooit weer door moeten geven aan de volgende die de rite zal ondergaan, zo is de cirkel compleet.”

‘I’m Not Leaving’ staat op Someone’s aankomende plaat Shapeshifter, een album vol warme, gelaagde producties die toch intieme songs opleveren. Het album werd tijdens de lockdown geschreven en geproduceerd door Someone zelf in haar studio in Amsterdam en behandelt op een positieve manier thema’s zoals isolatie, escapisme en mentale gezondheid. De songs herinneren ons eraan om nooit onze eigenwaarde of de menselijke weerbaarheid uit het oog te verliezen en om ons te focussen op de spannende dingen die de toekomst ons zal brengen.

Shapeshifter kreeg al support van Lauren Laverne (BBC Radio 6 Recommends), terwijl de vorige twee singles op FIP Radio (FR) en Radio 1 (BE) op de rotatie kwamen. In Nederland stond haar eerste single “Strange World” in de Lekkere 15 van Radio 2. Magazine NME omschreef Someone als “the psych-pop find” van Eurosonic 2019. Someone bracht eerder het album Orbit II (2020, PIAS)  uit die haar eerdere EP’s Chain Reaction (2018) en Orbit (2019) combineerde met vier nieuwe songs. Ook bracht zij de Airspace EP (2019) uit, een verzameling covers van Air, opnieuw gearrangeerd voor een akoestische bezetting.

‘I’m Not Leaving’ komt op 27 August uit als digitale single met een video via YouTube. Het album Shapeshifter volgt op 10 September (Tiny Tiger Records/Warner ADA) en zal zowel digitaal als op CD en vinyl beschikbaar zijn.

Website
Instagram
Facebook