Songsmid LIEVEN TAVERNIER brengt nieuw album ‘VERLOREN IN DE TIJD’ uit

Beluister het album HIER.

‘De eerste sneeuw’ en ‘de fanfare van honger en dorst’ zijn stilaan evergreens toegeschreven aan Jan De Wilde, maar in werkelijkheid van de hand van Lieven Tavernier.

Jan De Wilde is, allicht de bekendste interpreet van Taverniers songs, ware het niet dat een hele rits muzikanten Tavernier coverden: Roland, The Bony King of Nowhere, Gabriel Rios, Stef Kamil Carlens, Thé Lau, Raymond van het Groenewoud et bien d’autres. Een mooi lijstje.

Voeg daarbij de tien cd’s die Tavernier zelf maakte, alleen of met een brass band of het klassiek orkest Room 13 Orchestra. Maar ook een Franstalig album die hij voor Little Kim schreef:  ‘Secrets de mon jardin’ en zijn vertalingen van Brassens in het Gents, van Nathalie Merchant en Jules De Corte in het Frans.

Vandaag verschijnt zijn nieuwe album “Verloren in de tijd”, met succulente muzikanten zoals Maarten Flamand, (The Antler King) David Geboers (percussie), Philippe Thuriot (accordeon), Gijs Hollebosch (les gitares magiques), Klaas Delvaux (ex-White Velvet,An Pierlé), Yves Meersschaert (piano, producer).

‘Verloren in de tijd ‘een opgeleverd grootboek over vriendschappen, liefdes verloren in de tijd, voorzichtig opgevist met woorden en muziek. En zoals altijd bij Tavernier: met een grote dosis stilte. Maar in de stilte hoor je beter.

Facebook
Website