SWEET COFFEE brengt nieuwe plaat uit!

Sweet Coffee zijn ondertussen een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Met ‘Our Moods’ staan Patrick Bruyndonx en Raffaele Brescia aan de vooravond van de tiende verjaardag van hun Sweet Coffee. Hun nieuwe, vijfde album is een ultieme mix geworden, waarbij elk nummer smaak gegeven wordt door één van de gastvocalisten.

Raffa en Patrick zetten hun eerste stappen met Sweet Coffee in 2003, een jaar van kennismaken en experimenteren. Met het debuutalbum ‘Memory Lane’ uit 2004 was de toon meteen gezet. Sweet Coffee staat voor een gesofisticeerde mengeling van electronica, lounge-pop, jazz en funk. Op de eerste plaat nam zangeres Samia Verdeyen het merendeel van de vocals voor haar rekening. Op het volgende album ‘Perfect Storm’ waren zo goed als alle leadvocals weggelegd voor Bibi Diabokua. Maar hoe goed deze samenwerkingen ook liepen, vanaf het moment dat resoluut gekozen werd om voor elk nummer op zoek te gaan naar de juiste stem, voelde het duo zich helemaal in zijn element en begon het ultieme resultaat in zicht te komen. Experimenteren zonder grenzen, met de luxe te kunnen kiezen uit de juiste stem voor het juiste nummer.

Our Moods’ is daar het resultaat van en is een album geworden dat een ongekende diversiteit kent, waarbij over de reeds aanwezig stijlen een flinke scheut urban werd gegoten. Jackie JonesSandrineVanessa Ngoga en Lize Accoe vinden hun plaatsje in de grote Sweet Coffee familie. De doorwinterde stem van Jackie Jones draagt enkele van de krachtigste nummers op het album. De eerste single ‘My Moon’ om er maar één te noemen, naast het epische ‘Let Go’ en ‘One Story’ dat zo weggelopen lijkt uit de soundtrack van een klassieke Hollywood-blockbuster. Sandrine draagt op genadeloze manier ‘Here I Am’. Op ‘Here Is My Love’ trekt ze voor een tweede keer alles uit de kast met een beklijvende popsong tot gevolg. Op de tweede single, ‘Found You’, maakt de ruwe diamant Vanessa Ngoga (die haar stem ook leende aan verschillende nummers van het vorige album) het mooie weer. De machtige stem van Lize Accoe komt op haast magische manier tot haar recht op de tragere nummers ‘Believe in You’ en ‘The Only Way’. In ‘Time Is Ticking’, treedt Lize in perfecte harmonie met de opzwepende rap van Notize en ze toont haar veelzijdigheid als zangeres op de uptempo afsluiter ‘Big City Life’, waar ze de nodige support krijgt van rapper Darrell Cole.

Al deze stemmen samen zorgen mee voor een uitzonderlijk gevarieerd album, dat zin doet krijgen om de groep live te beleven. Sweet Coffee zal dan ook verschillende festivals aandoen deze zomer. Speeldata volgen.

Our Moods‘ van Sweet Coffee wordt uitgebracht op 27 mei via PIAS.