THE MILK FACTORY lanceert eerste track uit debuutalbum

Beluister/Download ‘Verrevan’ HIER!

Met de release van de single ‘Verrevan’ licht het Gentse collectief The Milk Factory een eerste tip van de sluier van hun nakende debuutplaat ‘Aula’ die op 10 januari 2020 zal verschijnen op het Belgische hedendaagse jazzlabel W.E.R.F. Records.

Dankzij hun eerste titelloze EP uit 2018 wisten ze zich meteen op de kaart te zetten als een nieuwe spraakmakende band uit die rijke Gentse muziekscene. In hun rangen bevinden zich dan ook enkele van de meest creatieve geesten uit die rijke scene. Frontmannen Edmund Lauret en Thijs Troch zijn intussen bekend voor hun werk bij bands als Nordmann en Hypochristmutreefuzz. Bassist Kobe Baan maakt dan al weer enige tijd furore bij Steiger. Ook saxofonist Viktor Perdieus, fluitist Jan Daelman en drummer Benjamin Elegheert zijn bezige bijen en laten zich opmerken in de meest uiteenlopende bands.

In The Milk Factory kiezen ze in tegenstelling tot veel van hun tijdsgenoten niet voor overdonderend gitaargeweld, stomende grooves of spierballengerol d.m.v. eindeloze solo’s, … maar mijmerende melodieën, dromerige intimiteit en warme harmonieën vormen het DNA van deze jeugdige topformatie.

Live
6/12/19, Brand festival, Mechelen (avant premiere)
14/1/20, Brussels Jazz Festival, Brussel
25/1/20, De Schakel, Waregem
01/2/20, Arscene, Hansbeke
05/1/20, Handelsbeurs, Gent
09/2/20, KAAP, Oostende
09/5/20, Lokerse Jazzklub, Lokeren