THE VISUAL stelt nieuwe single ‘STOLEN MOMENTS’ voor

Luister HIER.

Op vrijdag 16 september 2022 onthult The Visual de nieuwste single “Stolen Moments”. Hiermee kondigt de formatie rondom muzikant/songwriter Anna van Rij een nieuw album, aan getiteld The Shore, dat op 11 november 2022 verschijnt. Het album is grotendeels opgenomen in samenwerking met de Gentse producer Pieterjan Coppejans (Eefje de Visser, Sylvie Kreusch) in zijn Robot Studios. 

Eerder dit jaar verschenen twee voorproefjes voor The Shore: “Radio Silence” en “It’s Simple And Plain”. Op deze LP staat Anna’s drang naar diepere connecties en romantiek centraal. Het fraaie “Stolen Moments” is een breakup-song met een verrassend hoopgevende wending. Anna zingt over hoe een falende relatie alsnog beleving en inzicht toevoegt aan haar eigen verkenningstocht, ook al doven de vlammen uiteindelijk: “Furthermore I walk down this road /Begin to see the release of me/You’ve kept me in your dreams/Oh since”.

“Ik probeer afscheid te nemen van de negatieve dingen en probeer gezonde connecties te vinden,” legt Anna uit. “Ook binnen al mijn vriendschappen. “Stolen Moments” gaat over een liefde die ik moest loslaten. Desondanks dat die relatie vrij toxic was, zaten er ook heel veel mooie momenten tussen.” 

Met de huidige line-up van Timon Persoon (synths/elektronica), Django Trienes (gitaar/effecten) en Christophe Claeys (drums/percussie), zette Anna haar zinnen op het vastleggen van de live-chemie die in de loop van de tijd is opgebouwd. “Op dit moment is onze muziek een combinatie tussen studio en traditioneel, plus ons eigen geluid, waardoor onze muziek net dat tikkeltje moderner klinkt. Een beetje meer elektronisch, een beetje meer in het onverwachte duiken.” 

Met meer filmische nummers als “Hungry For Your Love” en “The Shore” verruilt The Visual melancholie meer dan ooit voor opwinding en avontuur. Anna’s verhuizing van Amsterdam naar Antwerpen heeft haar boeiende connecties opgeleverd met gelijkgestemde muzikanten en artiesten. Het werd een vangnet om meer risico’s te nemen, zonder in te boeten wat The Visual vanaf het begin zo’n bijzondere act maakt. “The Shore gaat over jezelf uit de donkere dagen halen en visualiseren wat er nodig is om gelukkig te worden. Niet op een pedante manier, maar door simpelweg dingen in vraag te stellen. Alle mensen die ik bewonder zijn eenlingen en buitenbeentjes. Dit is mijn wereld, en dit is hoe ik ervoor kies om het vorm te geven.”

LIVE
24/9, all too human, Tilburg
24/9, Nachtbus, Amsterdam
7/10, Play Festival, Hasselt
13/11, Hall of Fame, Tilburg
17/11, Roodkapje, Rotterdam
18/11, Luxor Live, Arnhem
20/11, Gigant, Apeldoorn
14/12, Simplon, Groningen
15/12, Melkweg, Amsterdam

Instagram
Twitter
Facebook