TINE REYMER lost nieuw album ‘REBEL HEART’

Beluister ‘Rebel Heart’ HIER.

“ Just good music without any stupid, made-up, big selling story “

Met die zin begon het. Prima als werktitel, maar ‘Rebel Heart’ dekt toch meer de lading. Er gaat dus geen groots verzonnen verhaal schuil achter het nieuwe album van Tine Reymer, maar wel dit: een artiest maakt muziek, gewoon omdat het hart dat dicteert. Omdat een passie iets is als eten en drinken, en bloed kruipt waar het niet kan gaan. Na Flowers for Breakfast is dit haar derde album als solo singer-songwriter, volgend op eerder werk ‘There you go , my love’  van Billie King en ‘Thrill my soul’ van Reymer.

Halverwege haar muzikanten-leven maakt ze de balans op en presenteert ze negen songs die zoeken naar een plek in deze wereld. Negen kleine verhalen, die van iedereen kunnen zijn. Over afscheid nemen bijvoorbeeld, iets waar ieder van ons mee te maken krijgt. In ‘Laying Low‘ vraagt een koppel zich af of hun einde nabij is, maar    besluit desondanks toch vol te houden. In ‘Bricks And Bones‘ wordt niet alleen een huis achtergelaten maar een heel leven, en trekt iemand weg van de vertrouwde kudde. En in titelsong ‘Rebel Heart’ gaat de zangeres op zoek naar haar oude dwarse zelf: kan ouder worden dan niet zònder dat op te geven? ‘Rebels hart, sla mij weer wakker!’

Samen met producer Tom Pintens (HetZesdeMetaal, Tamino) geeft ze ‘Rebel Heart’ een broeierig en bezwerend geluid waarin analoge klanken en electronica tot één dromerig, zwoel en stuwend geheel samensmelten. Live zal Pintens er ook bij zijn, samen met Aarich Jespers op drums  (Melanie De Biasio, Zita Swoon, The Colorist) en bassist Pieter van Buyten. Leen Diependaele en Fiona Brown maken de band compleet.Beluister dit, en laat je wakker slaan door het prachtige ‘Rebel Heart’.

Live
11/11, De Roma, Antwerpen (SOLD OUT)
15/12, Headroom, Turnout (try-out)
17/12, AB Club

Facebook
Instagram
Website