TOM PINTENS en LAURENCE ROOTHOOFT releasen LEAVES met nieuwe band ELDERS!

Check de single HIER.

ELDERS is de nieuwe band van Tom Pintens en Laurence Roothooft. Tom en Laurence wonen en werken samen in Antwerpen. Tom Pintens is bekend als lid van Het Zesde Metaal, Roosbeef, Dez mona en uit een verder verleden Tamino, Zita Swoon en Flowers for Breakfast. Laurence Roothooft is performer, actrice en zangeres.

Met ELDERS creëren Tom en Laurence een heel nieuw geluid. Engelstalige elektronische popmuziek met zang, bedwelmende synths, beats en gitaar. ELDERS bestaat uit twee mensen maar klinkt soms als meer mensen. In een wereld van mysterieuze glitter bezingen zij leven en liefde, als twee zoekende zielen.

ELDERS begon ongeveer twee jaar geleden. Tom en Laurence voelden de  noodzaak om samen muziek te maken en een wereld te scheppen. Ze hebben lang gezocht naar het perfecte geluid en lyrics en passende visuals.

‘Leaves’ is hun eerste single. Een donkere mysterieuze song met repetitieve lyrics. Meeslepend en dansbaar. Sommigen verwijzen naar ‘Nightcall’ van Kavinsky, The XX, London Grammar en Portishead. Tom en Laurence zelf vinden het moeilijk referenties te bedenken.

Facebook
Instagram