TRIXIE WHITLEY onthult video voor TOUCH!

Bekijk de video voor ‘Touch’ HIER.

Vorige maand kondigde Trixie Whitley de release aan van haar langverwachte derde studio album ‘Lacuna, uit op 29 maart op Unday Records. Ze dropte ook de nieuwe track ‘Touch’. Terwijl het nummer al een paar weken klimt in de lijstjes van StuBru en Radio 1, onthult Trixie vandaag ook de video voor de nieuwe single.

‘Touch’ is het eerste hoofdstuk van de trilogie die Trixie maakte in samenwerking met visueel kunstenaar en regisseur Hannah Marshall. Marshall leverde met haar monochrome esthetiek eerder al opvallend werk voor bands als The xx, Florence and The Machine, Savages en Goldfrapp.

De trilogie gaat over de verkenning van de lacunes tussen twee elementen; tegelijk ontbloot ze de krachtige taal van fysieke beweging en kadert de evolutie van een individueel tot een collectief gevoel van intimiteit en vertrouwen en alle gradaties ertussen. ‘Touch’ focust hierbij op het ego en op de aangeboren menselijke wens en nood aan verbinding als startpunt.

“We hebben de trilogie in London opgenomen op 2 dagen. Tijdens het schrijven en de opnames van ‘Lacuna’ samen met Run The Jewels producer Little Shalimar waren het concept van ‘leegtes die geen leegtes zijn’, en de verschillende vormen van vertouwen en intimiteit, dingen die me enorm bezig hielden. Ik had ook het gevoel dat beweging en dans een onlosmakelijke rol speelden in de taal die ik wilde gebruiken om dit verhaal te vertellen. Rond diezelfde tijd werkte ik ook samen met het dansgezelschap Ultima Vez aan een mixed media performance en kwam daarbij in contact met een aantal ongelooflijk getalenteerde dansers die zich volledig konden vinden in mijn visie. Ik had ook het geluk om mijn goede vriend en choreograaf Paul Zivkovich [gekend van zijn werk voor en met Akram Khan, Punch Drunk, etc…] aan mijn zijde te hebben tijdens deze hele ervaring. Ik ben ontzettend blij over de waters die we met het hele team doorzwommen hebben om deze video’s te maken en kijk ernaar uit om ze voor te stellen.”

Trixie Whitley tourt het hele jaar doorheen Europa en Noord-Amerika. Een eerste rijtje data werd net bekendgemaakt met onder meer 2 shows in Ancienne Belgique in Brussels – waarvan er al eentje uitverkocht is – en een aantal headline shows in Amsterdam, Frankfurt, München en Leeds.
Trixie gaat dit voorjaar ook met dEUS op pad als Special Guest op hun Europese ‘Ideal Crash’ Tour.

Check www.trixiewhitley.com voor meer info & updates.

Live
28/05 Ancienne Belgique, Brussel
29/05 Ancienne Belgique, Brussel

https://www.trixiewhitley.com/
https://www.instagram.com/trixie_whitley/
https://www.facebook.com/trixiewhitley/