TUNDRA stelt nieuwe single MY LOVE voor!

Charlotte Caluwaerts heeft geen introductie nodig. Ze verdiende haar sporen reeds als zangeres van The Happy en Rheinzand. Het was echter tijd om de eigen vleugels uit te spreiden. Hiervoor nam ze nam twee producers onder de arm waarmee ze in 2016 Tundra oprichtte. Ze stuurden een eerste song naar Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting. Deze song, ‘Walking In The Dark’, werd geselecteerd en Tundra schopte het zelfs tot in de finale. 

Haar twee producers zijn Reinhard Vanbergen, de man achter de schermen bij een groot deel van de credibele  muziekwereld in ons land , en Jasper Segers, een aanstormend talent die in 2017 afstudeert als producer aan het conservatorium te Gent. Hem ken je misschien ook als gitarist van Soldier’s Heart. Deze twee heren vervoegen haar ook op de planken. Versterkt door Gert Malfliet op drums (Tsar B, Vuurwerk) heeft Tundra een sterke liveband. Ze hebben reeds een aantal shows achter de rug als support voor Tout Va Bien en in de AB in de finale van De Nieuwe Lichting.

‘My love’ is de eerste officiële single, en is de voorbode van een EP die je in het najaar mogen verwachten. De song vertelt het verhaal van een meisje met een gebroken hart dat met een fake smile toch de draad weer oppakt, in de hoop dat de stukjes gelijmd worden door gewoon verder te leven en te dansen. Aan de toon van de muziek te horen is er wel veel kans van slagen. Dit is waar Tundra op zoek naar is: popsongs die op het eerste zicht vlot binnen komen, maar waar toch een tweede laag in zit, waar een verhaal aan vast hangt met betekenis. 

De videoclip maakten ze zelf en is gebaseerd op het idee van een oude caleidoscoop die het beeld in allemaal deeltjes breekt.
Deze kan je hier bekijken.
Live
23/05 Stoemp Festival, Rits Café, Brussel
26/05 OC De Vonke, Kortrijk