UBERDOPE is terug met nieuwe single WOW!

Het was de voorbije jaren stil rond Uberdope, maar het drietal zet zichzelf nu wederom op de kaart met hun nieuwe single ‘Wow’. De opmerkelijke videoclip bij het nummer laat zien dat Uberdope niks aan frisheid heeft ingeboet en meer dan ooit een groep is om rekening mee te houden. ‘Wow’ is de eerste single van hun langverwachte nieuwe plaat, die in oktober het licht zal zien.

Bekijk de video voor ‘Wow’ HIER

Le nouveau Uberdope est arrivé! Zowel het nummer als de videoclip maken het meteen duidelijk: dit Uberdope is niet meteen de groep van weleer. Een kleine drie jaar geleden keerden ze, na even onder een ander label hun muziek uitgebracht te hebben, terug naar het zelf opgerichte en vertrouwde Fake Records. Deze herwonnen vrijheid nam het drietal dankbaar aan, om vrij van alle druk en ver van alle verwachtingen te werken aan nieuwe muziek. Uberdope koos voluit voor samenwerking met talent uit verschillende hoeken, een cruciale zet in hun evolutie naar een nieuw geluid.

Zo was de productie van ‘Wow’ in handen van de Antwerpse producer Toolbox en werd de eindproductie gedaan door de Compact Disk Dummies, die het volledige aanstaande album afwerkten. Het resulteert in een een rijke, veelgelaagde sound die zich perfect leent voor de slimme onzin van de drie rappers. ‘Wow’ licht alvast een tipje van de sluier op van de nieuwe plaat. “Uberdoper dan ooit”, zoveel mag alvast duidelijk zijn.

Op het vlak van videoclips verlegt de groep al vanaf haar ontstaan alle grenzen en met ‘Wow’ zet ze deze goede traditie rustig verder. Zelf omschrijven ze deze clip als een ‘symbolische hergeboorte in zes fasen’ en daar lijkt geen woord van gelogen. Hoe dat er precies uit ziet op beeld valt niet meteen te verwoorden, maar laat het er ons op houden dat de term ‘openingsshot’ nooit meer hetzelfde zal betekenen. Voor deze video werkte Uberdope samen met Fabrice Parent (camera), Alexander Popelier (regie) en Dennis&Did (scenario en decor).

Eind oktober verschijnt de nieuwe plaat van Uberdope onder Fake Records en News Distribution Benelux. Meer nieuws over de release van die plaat volgt spoedig.

Stream/download ‘Wow’ HIER

www.uberdope.be
https://www.facebook.com/UberdopeOfficial
https://twitter.com/uberdope
https://www.instagram.com/uberdopeofficial/