WE PLAY EVERY DAY 2020: de hele maand december samen genieten van live muziek – tijdens Corona!

Vandaag 2 december 2020 bijt solo-artiest Benjamin The Room de spits af van een wel heel bijzonder evenement. We Play Every Day 2020 is een “pay-what-you-like” festival dat een maand duurt en doorgaat in… een virtuele game-wereld!

Fans downloaden de virtuele concertzaal op hun Mac of PC, stellen zelf hun avatar samen en spreken af met hun vrienden om samen naar meer dan 15 fantastische live acts en artiesten te gaan kijken..

WPED2020 is een initiatief van het Belgische social streaming platform Soundstorm en VI.BE, die de volledige donkere maand December met live muziek wil vullen. Want nu de muziek- en eventindustrie volledig in de touwen hangt door de Corona-restricties, is het voor beginnende bands en artiesten nog moeilijker om een voet tussen de deur te krijgen, laat staan een publiek te bereiken.

En omdat Soundstorm niet graag dromen aan diggelen ziet liggen, besloten zij de hele maand decemberhun virtuele podia gratis ter beschikking te stellen van deze artiesten.

Benjamin The Room, die een heerlijke laidback mix van wolkerige synths, lazy beats en dito vocals brengt, is het muzikaal alter ego van graficus Benjamin De Moor, en één van de meer dan 15 acts die via VI.BE geselecteerd werden door vier curatoren uit het brede muziekveld: rapper Fatih, Naomi Sijmons van Reena Riot, Amélie en Charlotte van Gentle Promotion en regisseur en muzikant Jonas Govaerts. Andere namen in de lijst van geselecteerden zijn onder andere Lonsin, Vincent Coomans en Caspar Auwerkerken.

Al deze artiesten zullen vanuit hun “bubbel” live streamen naar de fantastische virtuele werelden van Soundstorm. De fans die inloggen kunnen samen dansen, perfect veilig vuurwerk afsteken en hun appreciatie tonen aan de muzikanten, die die ook in realtime in ontvangst kunnen nemen. Toegegeven, het klinkt allemaal een beetje gek, maar eens je er geweest bent snap je dat dit een volledig andere ervaring is dan de “platte” 2D streams die we de laatste maanden leren kennen hebben.

Het brein achter Soundstorm is Reinhart De Lille, business angel in de game- en new media-industrie, en een gepassioneerd muziekliefhebber en muzikant. Toen Corona de hele live industrie overhoop haalde, kwam hij op het idee om gewone livestreams een extra cachet te geven door ze om te vormen tot een interactieve sociale ervaring in een virtuele 3D wereld, waarbij muzikanten in realtime met hun publiek kunnen interageren. Samen met IT Experts en Oisoi, de new media studio van Drums Are For Parades- frontman Wim Reygaert werkt hij momenteel aan een coherente wereld en een zowel voor fans als artiesten makkelijk toegankelijk platform om deze nieuwe vorm van muziek beleven alle kansen te bieden.

Voor meer info
Website
Facebook
Contact voor de pers
Wim Reygaert, 0472 86 68 58 of vondelger@gmail.com