WULF stelt single MIND MADE UP voor!

”I got my mind made up
and I aint’ gonna stop
Gonna be on top
I got my mind made up”

De naam Wulf doet misschien nog niet gelijk een belletje rinkelen, maar de zoetgevooisde stem die erbij hoort ken je vast en zeker: het is de stem van ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf.  Nog maar net bekomen van het enorme hit succes, met optredens op Mysteryland, Summer Festival in Antwerpen en Ushuaia op Ibiza, debuteert Wulf nu als soloartiest met de single ‘Mind Made Up’. Een fris, luchtig en positief nummer over kiezen voor je droom en daarvoor alles aan de kant zetten. 

Bekijk de video voor ‘Mind Made Up’ HIER

Wulf is een vocalist, liedjesschrijver en producer van 29 jaar uit Hilversum. Hij noemt zichzelf een laatbloeier: vier jaar geleden besloot hij zijn goedbetaalde baan in te ruilen voor het onzekere bestaan als artiest. Om tijdens zijn leerproces bij te verdienen, zong Wulf backing vocals in voor andere artiesten en televisieprogramma’s, maar ook lead vocals op tracks van verschillende dj’s en projecten zonder dat zijn artiestennaam vermeld werd op de credits. Als klein ventje lag zijn passie al bij zingen en performen. Hij leerde te zingen door grote vocalisten – Sam Smith, Tory Kelly – te imiteren, net zolang totdat hij met zijn stem kon jongleren. Die do-it-yourself attitude zat er dus al vroeg in. Vanaf het moment dat YouTube opkwam, kocht Wulf een webcam en uploadde regelmatig covers van zijn favoriete tracks. 

Dat een carrière als zanger daadwerkelijk mogelijk was, realiseerde hij zich toen hij door Ryan Seacrest (o.a. American Idol) werd benaderd om mee te doen aan een internationale online zangwedstrijd, waarbij vocalisten over de hele wereld een cover van Ed Sheeran’s Sing’ instuurden. Wulf werd tweede, en deuren die voorheen gesloten bleven, gingen nu wagenwijd voor hem open. Hij kreeg diverse verzoeken van Amerikaanse producers om samen te werken, maar besloot dichtbij huis te beginnen. Hij zong een demo in voor ‘Summer On You’ en dat was zó goed, dat hij werd gevraagd om de track in te zingen. De rest is geschiedenis. 

‘Mind Made Up’ werd een nummer 1 airplay hit in Nederland en behaalde goud met meer dan 3 miljoen streams. Wulf tradt eind vorig jaar op in uitverkochte Paradiso in Amsterdam en speelde dit jaar op Eurosonic Noorderslag, een clubtour in Nederland gaat binnenkort van start. Tenslotte werd Wulf genomineerd voor de Edison Awards in de categorie beste song.