YEVGUENI viert 20e verjaardag met dubbelalbum

YEVGUENI BESTAAT 20 JAAR IN 2020
EN VIERT DAT MET ALBUM ‘YEVGUENI 2000-2020: ZO VER, ZO GOED’

Bekijk de video van single ‘Zo ver, zo goed’ HIER.

Yevgueni 2000 – 2020: het album

Het pronkstuk van het feestjaar is een dubbelalbum met (bijna) alle singles van de voorbije 20 jaar en van de eerste 6 studioalbums Kannibaal, Aan de Arbeid, We zijn hier nu toch, Welkenraedt, Van Hierboven en Tijd is Alles. Deel 1 verzamelt de singles, aangevuld met twee nieuwe nummers:

Zo ver, zo goed: een lied over onszelf. Over onze beginperiode en waar we nu staan. Maar ook een lied met universele zeggingskracht. Over en voor iedereen die durft te dromen en die dromen vervolgens ook gewoon waarmaakt of dat ten minste blijft proberen. Over het zoeken naar de muze, in de nacht. En het vinden van inspiratie en decompressie.

Alles waar ik nu wil zijn: een liefdeslied dat ook een protestsong is – waar hebben we dat nog gehoord? Over de krachten die ons drijven versus zij die ons tegenhouden. En daartussen als grootste kracht vooruit de vrouw. Dezelfde vrouw, die er ook al twintig jaar bij is. “Niks verkeerd met nog eens een liefdeslied”, zei Maarten. En het was eigenlijk lang geleden, dus hoog tijd.

Deel 2 bevat 16 onuitgegeven versies van bestaande songs, in de bezetting van de komende wintertour Morgen verse sneeuw. Klaas, Geert en Maarten (zang, piano en gitaar/bas) in het gezelschap van celliste Seraphine Stragier en violist Jeroen Baert (van Sun Sun Sun String Orchestra). Een must-have voor alle fans en hopelijk ook voor nog-niet-fans.

Yevgueni 2000 – 2020: LIVE

Het jubileumjaar begint november 2019 met een wintertournee Morgen Verse sneeuw, met de strijkers langs 28 kerken. In maart 2020 gaat het richting Nederland met 3 clubshows in fullband.

Eind april/begin mei 2020 zijn er de twee exclusieve verjaardagsconcerten in Het Depot in Leuven (29 april) – de stad waar het in 2000 allemaal begon – en de Handelsbeurs in Gent (7 mei). En daarna volgt de drukste Yevgueni-zomer in 20 jaar.

Alle live data vind je hier: https://www.yevgueni.be/home/

Verjaardagsconcerten / clubshows 2020

28/4/20, Het Depot, Leuven (EXTRA SHOW)
29/4/20, Het Depot, Leuven UITVERKOCHT
07/5/20, Handelsbeurs, Gent

Facebook
Instagram